Viata de model de videochat: 16 lucruri pe care trebuie sa le stii despre videochat

Viata de model de videochat: 16 lucruri pe care trebuie sa le stii despre videochat


Sa lucrezi ca model de videochat, in Romania, in urma cu cativa ani, era un subiect tabu. Iata ca, ani mai tarziu, lucrurile s-au schimbat si se pare ca sunt peste 120.000 de femei in Romania care lucreaza in domeniul videochatului. Industria aceasta a videochatului aduce, din cate se pare, la bugetul de stat sume mari, de 5-12 milioane de euro, din taxe si impozite.

Pentru un model de videochat de top, cu foarte multi fani (followeri pe site-urile de videochat), este foarte posibil sa ajunga la venituri de peste 10.000 de euro pe luna. Desigur, sunt modele care trec de aceasta suma destul de des.

Exista o multime de motive pentru care doamne si domnisoare opteaza pentru meseria de model de videochat, in cadrul unui studio de videochat legal sau pe cont propriu, de acasa. Sunt multe persoane nemultumite de lipsa de apreciere la locuri de munca clasice, sau care au salarii foarte mici raportate la costurile vietii de zi cu zi.

Un aspect foarte important de mentionat este ca majoritatea prefera jobul de model de videochat in studio sau sa faca videochat de acasa datorita programului flexibil care le permite sa aiba si o viata privata satsifacatoare dar si salarii foarte mari, obtinute in medii de lucru extraordinare.

Multe studio-uri de videochat isi ajuta angajatele sa obtina credite precum creditul de Prima Casa sau credite personale, le ofera masini sau vacante de lux ca si bonus pentru activitatea prestata.


Daca te gandesti sa iti incepi activitatea ca model de videochat, trebuie sa stii urmatoarele 15 lucruri utile din lumea videochat-ului:

1. Nu esti singura care lucreaza in acest domeniu sau care doreste sa se angajeze ca model de videochat. Sunt, conform statisticilor, peste 120.000 de femei in Romania care lucreaza in studio-uri de videochat sau care fac videochat de acasa, pe cont propriu, sau tot ca angajate la un studio de videochat profesionist, dar li se permite munca de acasa.

2. Pentru aproximativ 40 de ore de munca pe saptamana, adica un program pe care l-ai avea la un loc de munca clasic, poti ajunge la castiguri de 2000-10.000 de euro pe luna.

3. Nu este necesar sa ai studii superioare sau experienta castigata anterior dar trebuie sa ai un aspect fizic placut, sa cunosti limba engleza, sa fii sociabila, punctuala si muncitoare. Cu cat lucrezi mai multe ore, cu atat castigi mai multi bani din videochat.

4. Activitatea de model de videochat este o activitate economica legala in tara noastra, din anul 2003 chiar...

5. In cazul in care te intrebi ce fel de contract ai avea la un studio de videochat, atunci raspunsul este cel mai adesea: contract de artist-interpret. De ce? Ei bine, activitatea unui model de videochat este similara cu cea a studiourilor de productie a unor emisiuni de divertisment care, ulterior, isi vand produsele catre unele posturi de televiziune, ajungand in final sa fie distribuite publicului.

6. In situatia in care te angajezi la un studio de videochat, comisionul cel mai des intalnit pentru un model de videochat este de 50% din castigurile realizate prin munca depusa. Iti recomandam sa fii sceptica, cel putin la inceput, in cazul studiourilor de videochat care ofera comisioane mai mari de 50% intrucat ceva nu ar fi in regula, studioul avand la randul sau cheltuieli importante, mari, pe care nu ar putea sa le sustina printr-un comision mai mic de 50%.

7. In general, modelele de videochat sunt platite de doua ori pe luna, prin acte aditionale in care se specifica sumele castigate, cursul valutar al zilei, suma care va merge catre impozitul catre stat si suma care ii revine in final modelului.

8. Un studio 100% legal nu va angaja niciodata persoane care nu sunt majore, adica peste 18 ani, si, desigur, nu va angaja persoane cu dizabilitati psihice.

9. Poti practica videochatul de la minim 18 ani pana la orice varsta la care aspectul fizic inca te mai face atragatoare vizitatorilor profilurilor tale de pe site-urile de videochat unde activezi.

10.  Va trebui sa iti alegi un nickname, adica nume fictiv, de scena, pe care sa il folosesti la crearea de profiluri pe site-uri de videochat.

11.  Cele mai mari sume sunt castigate in cadrul show-urilor (sesiunilor) private pe care unii membri aleg sa le plateasca. Practic, ei platesc pentru a fi singuri cu tine, online. De asemenea, mai primesti acele Tips-uri (bacsisuri) pe care vizitatorii ti le trimit ca semn de apreciere fata de tine si de activitatea ta.

12.  Programul la un studio de videochat care se respecta este in general flexibil.

13.  Nu toti cei care viziteaza site-uri de videochat doresc sa vada nuditate. Multi se simt singuri sau au probleme de ordin social din diferite motive si simt nevoia de a socializa.

14.  In lumea videochatului nu trebuie sa arati perfect. Este suficient sa fii sociabila, sa te faci placuta de fiecare data, sa ai un aspect fizic ingrijit.

15.  Daca alegi sa practici videochat de acasa, trebuie sa stii ca, de cele mai multe ori, este mai putin banos decat daca muncesti in cadrul unui studio de videochat profesionist. Acolo beneficiezi de traineri, de decoruri variate, aparatura de ultima generatie, conexiune la Internet foarte buna, make-up artisti, psihologi, maseuri.

16.  Cel de-al 16-lea punct, care are legatura cu activitatea noastra de studio foto-video pentru videochat si/sau escorte, este acela ca este indicat sa ai fotografii si clipuri fresh. Pe scurt, este indicat sa faci un set nou de fotografii de videochat, macar din 3 in 3 luni. Astfel, eviti situatia in care vizitatorii se plictisesc de profilul tau si, in acelasi timp, algoritmii utilizati de site-urile de videochat te vor scoate pe pozitii fruntase, mai in fata, decat alte modele, intrucat detecteaza schimbarile frecvente din contul tau, la nivelul fotografiilor si clipurilor video.